Entry: Kata Saharil Tuesday, April 25, 2006



Saharil pernah tulis;

"Kita kena berhenti dari apa yang kita sedang buat sekarang, supaya
kepala otak kita clear untuk memikirkan hala tuju kita kemudian.
Kadang-kadang kita bergerak terlalu laju, kita tak sedar kita dah
miss exit yang kita nak lalu.

Masalah tentang internet ini, semua orang mahu menulis sesuatu. Dan
internet ini tak da penghujung. Jadi (siapa cakap ni?) in an infinite
world, anything can happen. If an infinite number of monkey, type on
an infinite number of typewriters, given an infinite time, they will
reproduce Hamlet. The probability of anything happening, given an
infinite time duration, is 1. And so forth.

Tidak seperti kertas, pengedaran karya melalui web adalah (hampir)
percuma. Kita tak ada limit muka surat, serta tanggungjawap untuk
menulis sesuatu yang paling baik. Sebab itu ramai yang menulis
menceceh-ceceh dua belas muka surat pasal keamanan dunia padahal di
penerbitan kertas, cuma boleh menulis satu kolum dua A4."

Aku: Mmmm...

   1 comments

book
May 1, 2006   09:21 AM PDT
 
hoho. iye la tu kot. mungkin. ntah.

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments