MESEJ RINGKAS

Nama:

Email:

Mesej:


                       

 

<< May 2006 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed



 
Friday, May 05, 2006
Rahsia Kertas Puteh
Hari ini tapi minggu lepas. Dihulurkannya aku sebungkus roti. Aku ambillah.

"Saya belanja kamu, tadi Kak Suseela sudah ambil juga."

Pada aku ada tiga potong roti. Aku agak pasti roti ini  asalnya sebuku besar, dipotong-potong setebal 1 inci, menjadi beberapa keping. Aku dapat 3 keping.

Roti lembut. Sedap berinti daging. Jadinya selamat duit poket aku makan tengahari. Memang puas memang kenyang.

Petang itu, petang itulah, semasa aku mengemas meja sebelum nak balik. Plastik karung roti tu aku nak campak ke dalam tong. Tiba-tiba ternampak ada kertas putih dalamnya. Sekeping resit. Aku pun baca;

"Bread Story Sdn Bhd, Avenue K bla... blaa..

Ham & Cheese Loaf bla.. bla... bla.. Please Come Again."

Oh tidaklah...!!!

Tidak perlu melanjutkan pelajaran ke luar negara untuk termakan roti berinti...



Posted at 04:04 pm by dugongsenyum

dwenrasid
January 25, 2011   02:37 PM PST
 
nice blog

thanks for sharing
denai
July 13, 2007   01:11 AM PDT
 
semua benda yang tidak tahu tidak apa
buttet
November 13, 2006   02:06 PM PST
 
aku pasti basri akan fobia tgk roti berinti :P atau tak phobia-phobia lag ?
ku keng
September 23, 2006   08:41 PM PDT
 
Selamat Beribadat siyam dan qiyam dalam bulan Ramadhan al Mubarak ini. Semoga kualiti ibadat kali ini meningkat dari yang lampau-lampau.
PENGKRITIK BLOG SUDAH MAI
August 18, 2006   11:36 PM PDT
 
roti tu ibarat makanan asasi. di Nottingham forest tidak ada benda benda macam ini.
awin
July 12, 2006   02:34 AM PDT
 
Hehe, aku tak rasa Bread Story jual roti yang ada *tuuuut*. Chicken ham tu kot. Kalau ko was-was, try la pi jenguk kat kedai tuuu..
kel@mbu
July 5, 2006   02:36 AM PDT
 
cara samak usus:

cuba telan tanah 7 kali! :)
rotikacangmerah
July 3, 2006   05:39 PM PDT
 
betul kata Rudy tu.

Cumanya, HAM tu sebenarnya maksudnya 'square or round slice'. kalau kau pi cold section kat Carrefour, ada jual Turkey Ham, Chicken Ham... sedap woo kalau dibuat sandwich, tak tipu punya! Cuma kalau kat negara omputeh, bila Ham je automatic maksud daging IdungPenyet sebab daging IdungPenyet hanya akan betul2 masak bila dibuat slices a.k.a ham.

Jangan lepas ni ada Turkey Bacon or Chicken Bacon or Beef Bacon pulak, dah la. heh2.

Oh ya macam gak kalau kita panggil ubatgigi 'Colgate' w'pun jenama Zaiton... or mee 'Maggi' w'pun jenama Mamee. itu macam.
BASRI
June 7, 2006   11:25 AM PDT
 
Oh! TQ Rudy.
ryu_hana
May 31, 2006   10:09 AM PDT
 
adoiiiii...sudah terkena..
kingbinjai
May 23, 2006   03:23 PM PDT
 
aduss!!
BASRI
May 17, 2006   03:28 PM PDT
 
AKMA,

Kau tak tinggalkan jejak, macammana aku nak masuk site engkau? huhuhu
AKMA
May 17, 2006   07:50 AM PDT
 
ha ha ha....basri....aku sakit perut baca post nko yang ni. dalam banyak banyak roti kat msia...roti ni jugak yang masuk usus nko. he he he

sweden
BASRI
May 8, 2006   02:18 PM PDT
 
Esis, OP, Chika, Ise ;
Jari boleh samak, usus ni yang masalah.

Selendang Biru,
Sedhap nak mampos, benda yg sedhap tu lah diharamkan utk ujian kepada kita :P
ise
May 7, 2006   05:03 AM PDT
 
samak!
chika
May 6, 2006   10:48 PM PDT
 
huh???!!! sure ker?
selendangbiru
May 6, 2006   08:52 PM PDT
 
aiiiyoooooooo!!! kena telan air selut 7 jug nih. :)

btw, apa rasanya? ada macam ayam ke, lembu ke itik ke :)
esis
May 5, 2006   09:08 PM PDT
 
alamak
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments




Previous Entry Home Next Entry